Over ons


De leeftijden van de groepen:
Pagadders 1e en 2de leerjaar
Speelclub: 3de en 4de leerjaar
Rakkers: 5de en 6de leerjaar
Toppers: 1e en 2de middelbaar
Kerels: 3e en 4de middelbaar
Aspiranten: 5de middelbaar

Normaal iedere zondag van 14u tot 17u chiro, kan verschillen door examens

1e zondag: laatste keer chiro met je oude groep
2e zondag: leidingsspel, nieuwe leden mogen voor het eerst komen en ze komen te weten wie hun leiders zijn, leiders komen nog langs op school
3e zondag: kermis, geen chiro
    dinsdag eerste spelletje volksspelen, uitnodigen om iets te komen drinken
4e zondag: eerste keer echt chiro met je groep

In september of oktober komt leiding op ronde aan huis om in te schrijven! 

Lidgeld: 40€ voor het hele jaar

uniform: bij ons op de chiro te koop!

https://www.debanier.be/chiro/kledij.html 


Wat een fantastisch kamp hebben wij weeral achter de rug! Een mooie afsluiter van een meer dan geslaagd jaar! Laten we op hetzelfde elan verder gaan in dit nieuwe werkingsjaar.
Een nieuw chirojaar brengt altijd weer nieuwe gezichten met zich mee. Zoals normaliter zullen de jongens van het 1ste en 2de leerjaar de jongste groep van onze chiro vormen, de pagadders. De heren van het 3de en 4de leerjaar zullen onze speelclubbers zijn. De rakkers bestaan uit de oudste van de lagere school namelijk het 5de en 6de leerjaar.
 Daaropvolgend zijn de toppers, gevormd door de jongens van het 1ste en 2de middelbaar. Dan de kerels die bestaan uit de mannen van het 3de en 4de middelbaar en dit jaar bestaan de aspiranten enkel uit de heren van het 5de middelbaar.
Aan de zondagmiddagen gaan we dan weer niks veranderen, die worden vanaf september weer door ons gevuld tussen 14u en 17u. Als er examens bij komen kijken kan dit wel eens veranderen, kijk dus elke maand zeker het maandprogramma na op de website!
Bij elke chiro hoort ook een uniform, en dus ook bij ons! Het uniform bestaat uit een T-shirt, trui en geel sjaaltje. Je hoeft niet per se elke zondag volledig in uniform aan te komen, enkel het geel sjaaltje is elke zondag verplicht! De rest van het uniform is nodig om op kamp, weekend of naar de mis te gaan. De volledige outfit is bij ons op de chiro te verkrijgen!
Het inschrijvingsgeld bedraagt €25 voor het hele jaar. Als je vorig jaar lid was of als je je gezicht laat zien in september op de chiro, dan kan je een bezoekje verwachten van jouw leiding. Zij zullen de inschrijving dan in orde brengen, nog wat extra info geven en antwoorden hebben op al jouw vragen! Als je pas later dit jaar beslist om in de chiro te komen is dat perfect mogelijk, dan neem je best contact op met een van je leiders.
Zo, dat was een hele boterham, dan kunnen we nu eens kijken hoe de eerste maand van het nieuwe jaar eruit gaat zien!
De eerste zondag van september (5/9) beginnen we nostalgisch en naar goede gewoonte met de groepen van vorig jaar. Zo kan iedereen nog even afscheid nemen van elkaar.
De week daarop (12/9) is het tijd voor vernieuwing. We spelen dan een gezamenlijk leidingsspel om te weten te komen wie je leiders voor het komende jaar gaan zijn. Vanaf vandaag zijn dus ook de nieuwe leden meer dan welkom! In de week die hieraan voorafgaat kunnen jullie ook een bezoekje van enkele leiders verwachten op school om een woordje uitleg te geven.
De derde week van september (19/9) vieren ze op Den Uil helaas iets wat de chiro overstijgt: Kermis! We gaan jullie het lunaparken, kameelracen en de shaker niet afpakken en laten jullie een week gerust, geen chiro dus! Je kan ons wel tegenkomen bij het eerste spelletje van de Volksspelen op dinsdag, allen daarheen!!
Gelukkig moeten we niet te lang treuren, want de laatste zondag (26/9) staan we weer paraat! Deze keer begint het nieuwe jaar voor echt, met nieuwe groepen en nieuwe leiders! Wat die nieuwe leiders voor jullie in petto hebben, blijft nog een verrassing!

Wij zijn al volledig klaar om er weer een bangelijk jaar van te maken en hebben er enorm veel goesting in, hopelijk is dit bij jullie ook zo!!
Tot binnenkort!
De leiding